Parfaits Tapioki Truskawkowo-Jagodowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj parfaits z tapioki truskawkowo-jagodowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka truskawek, skrobi kukurydzianej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Strawberry Tapioca Parfaits, Tapioka kokosowa z salsą Mango-jagodową, oraz Borówkowe Parfaity dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 2 1/2 szklanki mleka migdałowego i tapioki do ciężkiego rondla. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, mieszając od czasu do czasu, a następnie zmniejszyć ogień do gotować. Dobrze wymieszać co kilka minut, skrobając dno i boki, aby zapobiec przywieraniu. Gotować, aż perły tapioka są w większości przezroczyste, 15-20 minut.
Wymieszać 1 łyżkę zarezerwowanego mleka migdałowego ze skrobią kukurydzianą i odstawić.
Dodaj pozostałe mleko migdałowe do patelni wraz z cukrem i fasolą waniliową. Zwiększenie ciepła i powrót mieszaniny do powolnego wrzenia. Kontynuuj gotowanie i mieszanie przez 5 minut. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować, aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia i wlać budyń do głębokiej metalowej miski.
Usuń fasolę wanilii, zeskrobując ją łyżką, aby wyciągnąć niektóre z jej nasion, i umieść miskę w przygotowanej łaźni lodowej. Mieszaj co kilka minut, aż ostygnie, około 10 minut. Gdy budyń stygnie, truskawki pokroić w ćwiartki.
Umieść je w robocie kuchennym wraz z nektarem z agawy i pulsuj, aż będą grubo puree. Przecier podzielić na 6 małych szklanek (8-oz. kieliszki do soku lub kieliszki do wina działają najlepiej). Gdy tapioka ostygnie, podziel ją równo między 6 szklanek, łyżką delikatnie na wierzchu truskawkowej warstwy. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut, aż dobrze schłodzone.
Dodaj warstwę jagód do każdego parfait i podawać.