Parfaits Borówkowo-Cytrynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Parfaits Borówkowo-cytrynowy. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz jagody, śmietanę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Parfaits Borówkowo-Cytrynowe, Lemon Blueberry Parfaits, oraz Parfaits Borówkowo-Cytrynowe.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz jagody, cukier i wodę i gotuj na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści i jagody zaczną uwalniać soki, około 3 minut.
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Ustaw średni sitko na żaroodpornej misce. W ciężkim rondlu ubijamy jajka z granulowanym cukrem, skórką z cytryny i sokiem. Gotować na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż będzie ciepło, około 5 minut.
Ubić masło, następnie nadal gotować, aż tylko zgęstnieje i gorące w dotyku, o 5 minut dłużej. Natychmiast odcedzić twaróg cytrynowy do miski.
Umieść kawałek folii na powierzchni twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodać cukier cukierniczy i ubijać, aż śmietana uformuje sztywne szczyty. Wsypać bitą śmietanę do twarogu cytrynowego.
Kompot borówkowy podzielić na 10 parfait lub inne wysokie szklanki. Top z kremem cytrynowym. Przykryć parfaits i przechowywać w lodówce aż schłodzone, co najmniej 1 godzinę.