Paprykowe Poppadoms
Papryka Poppadoms może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 138 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz asafoetida, sodę oczyszczoną, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantne krewetkowe poppadoms, Pieczone papryka czerwona Pesto parmezan Nadziewane karczochy z 5 minut papryka czerwona Hollandaise, oraz Smażone Awokado, Pieczona Papryka I Pieprz Jack Quesadillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce do mieszania, połączyć czarny gram mąki, kminek, soda oczyszczona, asafoetida, czarny pieprz i dużą szczyptę soli koszernej.
Dodaj połowę wody i wykonaj mieszankę rękami. Stopniowo dodawać więcej wody, aż ciasto po prostu trzyma się razem. Stopniowo dodawać olej i zagniatać do bardzo sztywnego ciasta. Przykryć i odstawić na co najmniej dwie godziny.
Wyjąć z miski i ugniatać smarowanymi rękami, aż będzie bardzo giętki, około 5 minut. Używając miary łyżki stołowej, podziel na 12 do 15 małych kulek.
Rzuć każdą kulkę w bardzo cienkie rundy z wałkiem do ciasta na lekko naoliwionej powierzchni. Rundy powinny być równomiernie cienkie i około 6 cali średnicy.
Przestrzeń rund ciasta na obramowane blachy do pieczenia i suszyć w bezpośrednim świetle słonecznym, aż całkowicie suche, 24 do 48 godzin. Alternatywnie suszyć w piekarniku na najniższym możliwym ogniu przez 4 do 6 godzin lub w odwadniaczu. Przechowywać Suche papady w hermetycznym pojemniku do 6 miesięcy. Aby służyć, podgrzewać bezpośrednio na otwartym ogniu lub grillu gazowym, aż lekko tosty. Alternatywnie, rozgrzać brojlery do wysokiej i broil aż lekko tosty.