Papryka Żółta Pesto Terrina
Terrina z żółtym pieprzem Pesto może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 24. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, bułkę tartą, bloki twarogu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Kozi ser, Pesto i suszone na słońcu pomidory, Daniel ' s sardynka i czerwona papryka Terrine, oraz Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować pesto, pokrój paprykę na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i membrany.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać i wyrzucić skórę.
Połącz paprykę i kolejne 7 składników (przez czosnek) w blenderze lub robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Aby przygotować nadzienie serowe, połącz sery, 1/4 łyżeczki soli i czerwoną paprykę w średniej misce; dobrze wymieszaj.
Linia 8 x 4-calowy bochenek patelni z folią, pozwalając folia rozszerzyć się na krawędzie patelni.
Rozprowadzić około 1 szklanki mieszanki serowej na dnie patelni.
Rozprowadzić 1/2 szklanki pesto na mieszaninie sera. Powtórz procedurę z pozostałym nadzieniem serowym i pesto, kończąc nadzieniem serowym. Przykryć i przechowywać w lodówce 6 godzin lub na noc.
Aby podawać, Odwróć terrinę na talerz; usuń folię.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi liśćmi bazylii.