Miód szafran ciasto świąteczne
Jeśli u pacjenta występuje około 3 godziny spędzić w kuchni, miód szafran Christmas cake może być ogromny lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 598 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 124 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę, rodzynki, zmielone migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Orzechowe Z Mrożonym Jogurtem Szafranowym I Miodowymi Figami, Tort świąteczny figowo-miodowy, oraz Gruszki w miodzie i Szafranie.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Masło i wyłożyć okrągłą, głęboką blachę o grubości 20 cm z dwiema warstwami pergaminu do pieczenia (patrz poniżej). Tie kilka arkuszy gazety wokół zewnętrznej części cyny, poziom z góry pergaminu do pieczenia.
Rozgrzej brandy na małej patelni, następnie dodaj szafran i pozostaw do zaparzenia na kilka minut.
Do miski włożyć masło, cukier, jajka, mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia i szczyptę soli, a następnie ubić do uzyskania kremowej i gładkiej masy.
Wymieszać owoce, orzechy i brandy szafran wymieszać do ciasta i dobrze wymieszać.
Łyżkę do przygotowanej puszki, wygładzić wierzch i lekko zanurzyć w środku.
Piec przez 1 godz., następnie przykryć luźno folią, aby zatrzymać Top nad-brązowienie. Obróć piekarnik do 140C / wentylator 120C / Gaz 1 i gotuj przez 1 godzinę więcej, aż szpikulec wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia w puszce, a następnie, gdy jest jeszcze ciepła, prod ciasto całym szaszłykiem.
Wymieszać brandy i miód razem i łyżką na ciasto. Zawiń dobrze w folię i trzymaj w szczelnym pojemniku do Świąt Bożego Narodzenia, karmiąc się co jakiś czas bardziej miodową brandy.