Papryka kurczak ciabattas
Przepis papryka kurczak ciabattas mogą być wykonane w około 15 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 59G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz piersi z kurczaka, oliwę z oliwek, Bochenek ciabatta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Beefy ciabattas, Zupa z białej soczewicy z chorizo i kremem z papryki-Soupe aux lentilles blondes avec chorizo et crème au paprika, oraz Kurczak Z Papryką.
Instrukcje
Pokrój piersi kurczaka na pół poziomo i połóż je między dwoma arkuszami folii spożywczej. Bash wałkiem do ciasta o grubości około 1 cm.
Na kurczaka wycisnąć sok z cytryny i polać papryką. Doprawić solą i pieprzem, skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Położyć na gorącej patelni lub grilla i gotować przez 3-4 min z każdej strony, aż zwęglone i gotowane przez.
Połowę ciabatta poziomo i położyć, odciąć bok w dół, na patelni przez 1 min.
Zmiksować rozgnieciony czosnek i majonez, a następnie rozłożyć na pokrojonej stronie każdej połowy ciabatty. Na wierzchu sałatę i kurczaka, a następnie doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Przeciąć na pół, aby służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Ciabattan w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.