Panzanella

Panzanella
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Panzanellan. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 322 kalorie, 18g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, szalotkę, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Panzanella, La Panzanella, oraz Panzanella.

Instrukcje

1
Wrzucić kostki chleba z 1/4 szklanki oliwy z oliwek do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2
Umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec w temperaturze 350 przez 15 do 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ubić razem 6 łyżek oliwy z oliwek, octu winnego czerwonego, octu balsamicznego, szalotki i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Polać pomidorami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6
Odstawić 1 godzinę.
7
Podsmażyć czerwoną cebulę, czosnek, płatki czerwonej papryki, i rozmaryn w 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu 2 do 3 minut lub do chrupkiego przetargu. Wmieszać fasolę i gotować do całkowitego ogrzania. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Połączyć pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i sok z cytryny; zalać koprem włoskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
9
Wrzucić razem grzanki, marynowane pomidory, mieszanka fasoli, koper włoski, i rukola.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
10
Posypać pokruszonym pecorino i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rukola małarukola mała1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola cannellini, dobrze osuszona i opłukanafasola cannellini, dobrze osuszona i opłukana4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciabatta lub inny włoski chleb, pokrojony w 1-calową kostkęciabatta lub inny włoski chleb, pokrojony w 1-calową kostkę1cebula kopru włoskiego, cienko pokrojonacebula kopru włoskiego, cienko pokrojona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweluźno zapakowane liście świeżej bazylii, rozdarteluźno zapakowane liście świeżej bazylii, rozdarte1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży rozmaryn, posiekanyświeży rozmaryn, posiekany1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory z czerwonych wiśni lub winogronpomidory z czerwonych wiśni lub winogron2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory z żółtych wiśni lub winogron, o połówcepomidory z żółtych wiśni lub winogron, o połówce10krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielonaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielona10krewetki i żyłkiSer Pecorino, pokruszonySer Pecorino, pokruszony1małecebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone pokruszone płatki czerwonej paprykisuszone pokruszone płatki czerwonej papryki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka10krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony biały pieprzŚwieżo zmielony biały pieprz

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casan Emma Chianti Classico z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia38
Magazyn