Panna Cotta al Mascarpone con Fragole
Przepis Panna Cottan al Mascarpone con Fragole jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, karton ser mascarpone, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę na 1/2 szklanki soku z limonki w małym rondlu; odstawić 1 minutę.
Dodać skórkę z limonki i 1/2 szklanki śmietany do ubijania. Gotować na małym ogniu, mieszając do rozpuszczenia żelatyny (około 2 minut). Lekko schłodzić.
Ubić razem ser mascarpone i 1 szklankę cukru. Powoli ubijamy pozostałe 2 szklanki śmietany do ubijania. Stopniowo ubijać mieszaninę żelatyny.
Wlać do 8 szklanek deserowych; przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Połącz pozostałe 1/2 szklanki cukru, pozostałe 1/4 szklanki soku z limonki i masło w małym rondlu. Gotować na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty. Całkowicie fajne.
Wlać mieszaninę na truskawki, podrzucając do płaszcza. Łyżka mieszanki truskawkowej na schłodzonej panna cotta.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.