Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia

Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia
Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, stock z indyka na skróty, gałązki szałwii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 205 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, Polenta z Pancettanem i szałwią, oraz Brukselka Z Pancettanem I Szałwią.

Instrukcje

1
Podczas pracy maszyny upuść czosnek w dół rury zasilającej procesora i posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2
Dodaj pancetta. Puls drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
3
Dodać wszystkie pozostałe składniki. Mieszanie pulsacyjne z grubą pastą.
4
Przenieść do małej miski. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Posmarować 2 łyżkami masła pancetta-szałwia. Zaczynając od końca szyi, wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Rozłóż pozostałe masło na udach, podudziach i mięsie piersi pod skórą. Wypełnij główną jamę gałązkami ziół. Zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Natrzeć indyka oliwą, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Wlać 2 szklanki wywaru na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Pieczeń indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 165 ° F do 77°, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przelej indyka na talerz. Namiot z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka tłuszczu. Rezerwa 2 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Podgrzać 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj pancetta; sauté aż do początku chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
4
Dodaj szalotki; sauté 1 minutę. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Dodać mąkę; ubijać na złoty kolor, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Ubij 3 szklanki wywaru, wina i odtłuszczonych soków na patelni. Doprowadzić do wrzenia, ubijając. Gotować do pożądanej konsystencji, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Ubić rozmaryn i szałwię, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia33
Magazyn