Palona Okra Masala
Pieczona Okra Masala może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 55 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sodę oczyszczoną, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Okra Masala, Bhindi Masala: porozmawiajmy o okrze, oraz Bhindi Masala / jak zrobić bhindi masala / Okra s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć łodygi okry, jeśli są dłuższe niż ćwierć cala.
Okra umieścić na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Piec przez 15-20 minut, mieszając w połowie. Okra powinna zaczynać brązowieć w miejscach, ale nie poparzona. Gdy okra jest prawie gotowy do gotowania, podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę i szczyptę sody oczyszczonej, jeśli chcesz przyspieszyć gotowanie. Gotuj, aż cebula zacznie zmiękać, a następnie dodaj korzeń imbiru, czosnek i kminek i gotuj przez kolejną minutę.
Dodać kurkumę i garam masala i gotować przez kolejną minutę, dodając łyżkę wody, jeśli przyprawy zaczną się trzymać.
Dodaj prażoną okrę i sól, jeśli używasz, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejną minutę lub dwie.