Paczki mozzarelli smażone na patelni
Paczki mozzarelli smażone na patelni wymagają ok. 15 minut od początku do końca. Na $2.99 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz focaccię, śliwkowy chutney, awokado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Mozzarellan w Carrozza (smażona kanapka z mozzarellą) z jagodowym dżemem balsamicznym, pan smażone tofu, jak zrobić pan smażone tofu z sosem orzechowym, oraz Jezioro do stołu: patelnia Smażona ryba.
Instrukcje
Pokrój mozzarellę na trzy części i zawiń każdy kawałek w plaster drobinki lub prosciutto.
Rozgrzać olej w patelni nieprzywierającej, aż będzie bardzo gorąco. Sezon mozzarella i smażyć przez kilka minut z każdej strony, aż drobinka lub prosciutto jest brązowy i chrupiące i mozzarella zaczyna wyciekać. Wskazówka od James: wskazówka jest gotować mozzarella szybko, więc nie twardnieje.
Podczas gotowania mozzarelli ułóż małe stosy sałaty na czterech talerzach. Obrać, kamień i pokroić awokado, dodając kilka plastrów do każdej płyty.
Wyjmij paczki mozzarelli z patelni i umieść po 3 na każdym talerzu.
Wlać ocet balsamiczny na patelnię i wymieszać, aby połączyć się z sokami do gotowania.
Rozpuścić ciepły opatrunek na liściach i paczkach.
Podawać ze śliwkowym chutney i plastrami ciabatta lub focaccia.