Pachnący cytrynowy kurczak

Pachnący cytrynowy kurczak
Pachnący kurczak cytrynowy to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 6 porcji. To danie główne ma 259 kalorii, 21 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jabłko, mielony pieprz, rozmaryn i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 31%. Podobne przepisy to pachnący pieczony kurczak, pachnące curry z kurczaka i pachnąca sałatka z kurczakiem w curry.

Instrukcje

1
Natrzyj sól i pieprz w skórę kurczaka, a następnie umieść w nim jabłko i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Umieść kurczaka w powolnej kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
3
Posyp kurczaka posiekaną cebulą, rozmarynem i sokiem z cytryny oraz skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Do wolnowaru wlej 1 szklankę gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
5
Przykryj i gotuj na poziomie wysokim przez 1 godzinę. Przełącz na tryb Low i gotuj przez 6 do 8 godzin, polewając kilka razy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn