Pachnący cytrynowy kurczak
Pachnący kurczak cytrynowy to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 6 porcji. To danie główne ma 259 kalorii, 21 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jabłko, mielony pieprz, rozmaryn i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 31%. Podobne przepisy to pachnący pieczony kurczak, pachnące curry z kurczaka i pachnąca sałatka z kurczakiem w curry.
Instrukcje
Natrzyj sól i pieprz w skórę kurczaka, a następnie umieść w nim jabłko i seler.
Umieść kurczaka w powolnej kuchence.
Posyp kurczaka posiekaną cebulą, rozmarynem i sokiem z cytryny oraz skórką.
Do wolnowaru wlej 1 szklankę gorącej wody.
Przykryj i gotuj na poziomie wysokim przez 1 godzinę. Przełącz na tryb Low i gotuj przez 6 do 8 godzin, polewając kilka razy.