Owocowy pilaw Basmati z pistacjami

Owocowy pilaw Basmati z pistacjami
Owocowy pilaw Basmati z pistacjami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 10 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, liść laurowy, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Owocowy Pilaf Ryżowy, Owocowy Dziki Ryż Pilaf, oraz Nutty Basmati Pilaf dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj szalotki i podsmażyć 8 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Zdjąć z ognia.
4
Połączyć wodę i ryż w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w zielonym groszku i kolejnych 8 składników (przez liść laurowy); przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest miękki. Wyrzucić laskę cynamonu i liść laurowy. Wymieszać szalotki i pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Zielony GroszekZielony Groszek
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn