Owocowa Forma Żelatynowa
Owocowa forma żelatynowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 204 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, ananasy, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Owocowa Forma Żelatynowa, Forma Żelatynowa Ajerkoniaku, oraz Wakacyjna Forma Żelatynowa.
Instrukcje
Mgiełka 10-calowa dekoracyjna forma lub patelnia Bundt z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszaj żelatynę truskawkową z 2 szklankami wrzącej wody; wymieszaj do rozpuszczenia.
Dodaj ananasa z sokami, bananami i truskawkami. W małej misce wymieszaj 2 łyżki. wrząca woda z gładką żelatyną; wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszać do mieszanki truskawkowej.
Wlać połowę mieszanki do formy; schłodzić do jędrności, około 2 godzin. Pozostaw drugą połowę mieszanki w misce w temperaturze pokojowej.
Gdy schłodzona mieszanina utwardzi się, złóż kwaśną śmietanę do pozostałej mieszaniny i ostrożnie wlej do schłodzonej mieszaniny. Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 3 godziny. Gdy będziesz gotowy do podania, umieść talerz nad formą, odwróć i dotknij patelni delikatnie, aż żelatyna wypadnie.