Owoce w syropie cytrynowo-Werbenowym
Owoce w syropie cytrynowo-Werbenowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 225 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 76 centów za porcję. Jeśli masz cytrynową werbenę, wodę, akompaniament: Cassis sorbet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Świeże Owoce Z Cytrynowym Syropem Cukrowym Werbena, Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, oraz Sałatka pieczona-owocowa z werbeną cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść owoce w dużej misce i delikatnie wymieszaj z 1/2 szklanki cukru, a następnie odstaw 20 minut.
Wcierać gałązki werbeny w ręce, aby zetrzeć liście i łodygi, następnie połączyć z wodą i pozostałym 3/4 szklanki cukru w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia i niech strome, pokryte, 5 minut.
Sok z cytryny wymieszać z ciepłym syropem i przelać przez sito o średnich oczkach nad owocami. Wyrzucić gałązki werbeny i delikatnie wymieszać owoce.
Niech macerate w temperaturze pokojowej 30 minut do 1 godziny.
Podziel na 8 talerzy zupy.
·Nie używaj czarnych porzeczek ani Zielonego agrestu do tego przepisu, ponieważ są zbyt cierpkie, aby jeść na surowo.* Owoce można macerować, przykryć i schłodzić do 6 godzin.