Owoce morza Tymbales z estragonem Beurre Blanc
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Owoce morza Tymbales z estragonem Beurre Blanc spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 183 kalorie, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, bez kości, gałązki estragonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Timbales of Sole & Scallop mousseline with Chive Beurre Blanc, Grillowany Halibut z estragonem Beurre Blanc, oraz Pomarańczowy sos Beurre Blanc do owoców morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz i osusz łososia, krewetki i przegrzebki.
Pokroić łososia na 1-calowe kawałki.
W robocie kuchennym wirować owoce morza na gęstą pastę.
Dodać białka jaj, sól, cayenne, i gałka muszkatołowa; wirować, aż do wymieszania. Następnie dodać śmietanę i wirować, aż będzie bardzo gładka.
Masło 8 foremek lub ramekins (1/3-do 1/2-cup rozmiar). Łyżka mieszanki owoców morza równo do form i poziom rozprzestrzeniania.
Wlać 1/2 cala wrzącej wody do 12-na 17-calowej patelni do pieczenia. Foremki układamy w wodzie i szczelnie przykrywamy patelnię folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż metalowy szaszłyk włożony do środka timbales wyjdzie czysty, około 15 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki podnieś timbales z wody. Jeśli to zrobić do 30 minut przed, przykryć luźno folią i odstawić w temperaturze pokojowej.
Łyżka estragonu Beurre Blanc równo na osiem ciepłych talerzy (patrz UWAGI). Uruchom nóż między timbales i boków pleśni. Odwróć formę nad sosem na każdej płytce, aby zwolnić timbale; Usuń pleśń.
Dekoruj tymbale świeżym szczypiorkiem.
Estragon Beurre Blanc: w patelni 2-do 3-quart na dużym ogniu, gotować 1/3 szklanki białego octu winnego, 1/3 szklanki wytrawnego wermutu,3 łyżki mielonej szalotki i 1 1/2 łyżki posiekanego świeżego estragonu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, 5 do 8 minut.
Odstawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin.Tuż przed podaniem, ustawić patelnię na dużym ogniu, dodać 3/4 szklanki (3/8 lb.) masło i stale mieszać, aż się stopi i bulgotanie, 2 do 3 minut.