Ouzo - Krewetka rozmarynowa na cytrynie Orzo
Krewetki ouzo-rozmaryn na cytrynie Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 43g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 5,48 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka soku z cytryny, gałązki rozmarynu, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Krewetki smażone na patelni z cytryną i Ouzo, Cytrynowy rozmaryn Orzo z pieczarkami, oraz Jeden Garnek Cytrynowy Orzo Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund).
W średnim garnku przynieś bulion z kurczaka i 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać orzo i gotować do miękkości na ukąszenie, o 8 protokół. W średniej misce wymieszaj 1 łyżkę. oliwa z oliwek, Skórka z cytryny, sok z cytryny, szczypiorek i 1/4 łyżeczki. sól.
Orzo odcedzić i przelać do miski; wymieszać z cytryną. Przykryć i odstawić, aż będzie gotowy do podania.
Tymczasem w dużej misce połącz 2 łyżki. oliwa z oliwek, ouzo, rozmaryn, 1/2 łyżeczki. sól i pieprz.
Dodaj krewetki i wrzucić. Odstawić na 15 minut.
Zakończ cukinię i pokrój ją na długie, owalne, 1/4 cala.- grube plastry.
Plastry pędzla z pozostałą 1 łyżką. oliwę z oliwek i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki. sól. Odstawić.
Krewetki odsączyć, zastrzegając marynaty, i wątku na szaszłyki.
Grill plastry cukinii i szaszłyki krewetki, pokryte, 3 minuty. Obróć plastry i szaszłyki nad, krewetki pędzla z zastrzeżone marynaty, okładka, i gotować, aż cukinia jest miękka i rumiane i krewetki jest różowy i zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Przekładamy na półmisek i od razu podajemy z dodatkiem cytryny orzo.