Otręby-sfermentowane warzywa z " masteringu fermentacji
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać otręby-sfermentowane warzywa z ' Mastering fermentacji spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 306 kalorii, 21g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Mieszanka ręcznie robionego piwa, miso, niechlorowanej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 120 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ketchup pomidorowy z " Mastering Fermentation, Smoky Chipotle in Adobo from ' Mastering Fermentation, oraz Mastering the Meatball dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wytrawno-toast otręby na dużej patelni na średnim ogniu przez około 5 protokół, lub rozprzestrzeniać na blasze do pieczenia i piec w piekarniku 149° tylko, aż można go poczuć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Otręby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Umieść w dużej misce i wrzuć suszone wodorosty, jeśli używasz. W osobnej misce połącz wodę z piwem i wymieszaj sól, aby połączyć i rozpuścić. Zamieszaj to w otręby, aby włączyć; powinien wyglądać jak mokry piasek.
Masuj mieszaninę czystymi rękami, aż stanie się gładką pastą, podobną do mokrego piasku. W przypadku początkowej partii, musisz uzyskać bakterie dzieje się kilka dni przed zakopaniem warzyw przeznaczonych na ogórki. W garnku, warstwa cal lub dwa z "piasku", a następnie warstwy w skrawki warzyw. Top z resztą "piasku", ustawić crock na blacie kuchennym, przykryć go drobno splotem gazowym, i niech fermentacji partii rozpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
6
Odstawić na 3 dni, a następnie usunąć kawałki skrawków roślinnych. Mokry piasek jest następnie gotowy do użycia do produkcji ogórków nuka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
7
Warzywa umyć i pokroić. Obrać, jeśli skóra nie ma być zjedzona. Najlepsze są małe całe warzywa o równej wielkości. Będą fermentować w mniej więcej tym samym tempie i łatwo je zakopać, a następnie znaleźć w piasku. Można je pokroić na mniejsze kawałki po wytrawianiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
8
Wylej mokrą mieszaninę piasku z garnka na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Wymieszać w nieco więcej wody, jeśli mieszanina jest-przyjdź kruchy. Posmakuj i powąchaj. Dla mnie pachnie zdrowym chlebem, a nawet miso. Jeśli w dowolnym momencie mieszanina pachnie kwaśny lub funky, wyrzucić go i rozpocząć świeżą partię.
Wypełnij dno garnka około 2 cali " piasku."Częściowo zakopać jedną odmianę warzyw w mieszaninie, pozostawiając przestrzeń między kawałkami, aby wypełnić piaskiem. Wypełnij piaskiem pomiędzy, a następnie umieść kolejną warstwę piasku na górze (tym razem o głębokości około 1 cala) i przejdź do następnego warzywa. Powtórz proces, kończąc warstwą piasku, aby całkowicie zamknąć warzywa. Przykryj garnek drobno splotową gazą i zabezpiecz gumką. Ustaw go na blacie kuchennym lub w chłodnym miejscu do fermentacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
11
Smak-testuj jeden kawałek po 12 godzinach. Jeśli nadal "surowe", Kontynuuj fermentację; większość warzyw trwa od 1 do 2 dni. Jeśli ci się spodoba (powinno być jeszcze trochę chrupiące), delikatnie wrzuć mieszaninę na blachę do pieczenia i kopać swoje skarby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
12
Otręby z ogórków lub delikatnie rozlać je w misce z zimną wodą, aby usunąć nadmiar. Ogórki są gotowe do spożycia. Najlepiej jeść je w ciągu dnia lub dwóch po marynowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pokroić w plasterki lub kawałki według uznania i służyć.
14
Zbierz mokry piasek i przechowuj w tym samym garnku. Nie musisz myć garnka, ponieważ bakterie wewnątrz będą dobre dla następnej partii. Rozpocznij nową partię ogórków lub podłącz kilka kawałków warzyw, aby utrzymać kolonię bakterii. Przykryj garnek gazą i ustaw w temperaturze pokojowej na jeden dzień. Jeśli nie używać w ciągu 24 godzin, przykryć folią i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej i wmasować czystymi rękami przed zrobieniem następnej partii ogórków. Odpowiednio obsługiwane, z solą i wodą uzupełniane w razie potrzeby, ta mieszanka otrębów będzie tylko lepiej z czasem. Będziesz mógł przekazać ją bliskiej osobie!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Otręby
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania