Ostrygi z grilla w Chipotle Vinaigrette
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 238 kalorii, 1G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tuscan Wood-grillowane ostrygi z chrupiącą pancettą-pomidorowo-bazyliową Mignonette, Grillowane ostrygi z polewą Chipotle, oraz Grillowana kukurydziana Sałatka Poblano z Chipotle Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gorący ogień w grillu.
Aby vinaigrette, ubić wszystkie składniki w małej misce, aż dobrze wymieszane. Odstawić. (Winegret można przygotować do 4 dni przed czasem i przechowywać, przykryty, w lodówce.)
Ułóż ostrygi w ich pół muszli na dużej blasze do pieczenia. Łyżka około 1 łyżeczka vinaigrette na każdej ostrygi i doprowadzić do grilla.
Dodaj zrębki do węgli lub umieść pudełko palacza lub pakiet blisko strumienia gazu na grillu gazowym. Gdy zobaczysz pierwszą kroplę dymu, szybko ułóż ostrygi na ruszcie grilla. Zamknij pokrywę i grilluj przez 3 do 5 minut lub aż krawędzie ostryg zaczną się zwijać.
Ułóż ostrygi na talerzach lub półmisku i podawaj, przekazując dodatkowy vinaigrette przy stole.
From 25 Essentials: Techniques for Grilling Fish by Karen Adler and Judith Fertig. Copyright © 2010 by Karen Adler and Judith Fertig; photographs copyright © 2010 by Joyce Oudkerk. Opublikowane przez Harvard Common Press.