Ostry Zaklinacz: Squash i Quinoa z sosem Kolendro-limonkowym
Ostry Zaklinacz: Squash i Quinoa z sosem Kolendro-limonkowym jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, pieprz, pierogi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 274 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zaklinacz: Słoik Cezara, Rześki Zaklinacz: Co To jest Cucuzza, oraz Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Pokroić dynię w ćwiartki. Wyjąć miarkę i wyrzucić nasiona i ciągnącą miąższ.
Pokroić każdą ćwiartkę squasha w kliny o grubości 1/4 cala.
Na blasze do pieczenia ułożyć kliny do squasha i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1/4 łyżeczki soli.
Rozłóż kliny w jednej warstwie na patelni. Smażyć przez około 30 minut, do miękkości i lekko rumiane. Odstawić do ostygnięcia. (Alternatywnie, jeśli masz Piec konwekcyjny, świetnie jest go używać tutaj, w temperaturze 204°.)
Tymczasem miejsce quinoa w garnku 4-quart na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż lekko tosty, o dwie minuty.
Dodać 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż quinoa zamienia półprzezroczyste i woda jest prawie wchłaniany, o 10 protokół. Następnie wymieszaj szpinak dla niemowląt na raz, umieść pokrywkę na garnku i gotuj na małym ogniu przez 5 minut więcej.
Aby zrobić dressing, wymieszać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, skórkę z limonki i sok, pozostałe 1/2 łyżeczki soli i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.
W dużej misce, miejsce pieczone squash, quinoa-mieszanka szpinaku, posiekane kolendry, i pestki dyni.
Skropić opatrunkiem i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Dobrze trzyma w lodówce do trzech dni.