Ostra Polędwica wieprzowa z ziemniakami i papryką
Ostra Polędwica wieprzowa z ziemniakami i papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę wiśniową, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z czerwoną i żółtą papryką, Polędwiczki wieprzowe pieczone na patelni z papryką, oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa z ananasem i papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Doprawić wieprzowinę 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść go po jednej stronie patelni; umieść ziemniaki i czosnek po drugiej stronie i doprawić 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając ziemniaki i obracając wieprzowinę, aż wieprzowina będzie rumiana ze wszystkich stron, 6 do 8 minut.
Dodaj wino, bulion i paprykę wiśniową. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, pod przykryciem, aż wieprzowina zostanie ugotowana, a ziemniaki będą miękkie, 12 do 15 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na co najmniej 5 minut przed krojeniem. Natkę pietruszki wymieszać z ziemniakami i podawać z pokrojoną wieprzowiną. Food Fact: marynowane papryki cherry są nie tylko pyszne, gdy gotowane z wieprzowiną, kurczakiem i wołowiną, ale są również smaczne na kanapkach z salami. Albo napełnić je serem śmietankowym, fetą lub serem pleśniowym na pikantną przystawkę. Odrobina solanki pieprzowej ożywia martini lub Krwawą Mary.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to La Celian Elite Malbec. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
La Celia Elite Malbec
Złożone aromaty, w których wyróżniają się czerwone i soczyste owoce, z eleganckim wkładem kwiatowym i świeżymi ziołami.Starzenie się w dębu osiągnęło w tym winie wykwintne połączenie dominujące w owocach. W ustach znajduje się surowe wejście i duża długość. W ustach taniny są miękkie i jedwabiste. Idealny do picia z deską z kozim serem, zawiera prażoną szczepionkę, humitę, pieczone warzywa, gruszki w malbecu.