Ostra musztarda miecznik i Karczoch Kabobs
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pikantny musztarda miecznik i Karczoch Kabobs może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sardelę, sól i pieprz, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Osty Swordfish Kabobs, Teriyaki Swordfish Kabobs, oraz Miecznik Krewetka Kabobs.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać musztardę, sok z cytryny, kapary, anchois, czosnek i 6 łyżek oliwy z oliwek.
Dodać kawałki miecznika, i karczochy serca do miski, podrzucając je płaszcz z marynatą.
Niech miecznik i karczochy marynować co najmniej 4 godziny, ale przez noc jest lepiej.Ryby i karczochy podzielić równomiernie pomiędzy 8 szaszłyków. Naprzemiennie między karczochem i rybą, gdy nawleczesz wszystko na szaszłyki. Nie pakować razem na kije je szczelnie. Powinny dotykać, ale nie być stłoczone obok swoich sąsiadów.Na każdy szpikulec delikatnie posmaruj pozostałą oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Następnie ułóż szaszłyki na grillu. Chcesz użyć pośredniego ciepła, więc odpowiednio ułóż węgle.Gotować kabobs, obracając je niektóre jak idziesz. Nadal szczotkuj powierzchnię pozostałą oliwą z oliwek, obracając każdy szpikulec, aby zapobiec przyklejaniu się. Miecznik powinien być zwęglony Na zewnątrz i ledwo gotowany przez całą drogę. Około 7 minut w zależności od ciepła grilla. Nie zapominaj, ĹĽe ryby bÄ™dÄ ... nadal gotowaÄ ‡ po wyjĹ " ciu z grilla, wiÄ ™ c nie rozgotowywaä‡. Karczochy powinny również mieć jakieś ładne zwęglone znaki.Przynieś je do stołu. Można je podawać z różnymi przyprawami, takimi jak: plastry cytryny, posiekane zioła, dobry czarny pieprz, ogórek i cebula relish, czosnek aioli, lub po prostu mżawka bardzo dobrej oliwy z oliwek. Grillowany chleb i różnorodne sałatki dopełnią tę imprezę!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio