Ostra Ciecierzyca
Pikantna ciecierzyca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mieloną kolendrę, ciecierzycę, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ostra Ciecierzyca, Ostra Ciecierzyca, oraz Pikantna Pieczona Ciecierzyca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciecierzycę odcedzić i opłukać.
Rozprowadzić w jednej warstwie na czystym ręczniku kuchennym lub ręcznikach papierowych i osuszyć.
W dużym garnku na średnim ogniu, przynieść 2 w. olej do 350-375 (użyj termometru cukierkowego, aby sprawdzić temperaturę, lub po prostu upuść ciecierzycę: gdy skwierczy, olej jest gotowy).
Tymczasem, w średniej misce, połączyć sól, pieprz, proszek chipotle, kolendra, i cayenne. Odstawić.
Dużą łyżką lub sitkiem dolać ciecierzycę do oleju. Będą energicznie bąbelkować, więc bądź ostrożny(noszenie długich rękawów pomoże chronić ramiona przed odpryskami). Gotować, aż bulgotanie uspokoi się i ciecierzyca są gorące i chrupiące (test jeden na doneness), o 3 protokół. Łyżką lub sitkiem przełożyć ciecierzycę na kilka warstw ręczników papierowych i odcedzić 1 minutę.
Wrzucić ciecierzycę z mieszanką przypraw.