Ostateczny makijaż: łosoś en croûte
The recipe the ultimate makeover: łosoś en croûte można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, ciasto filo każdy 38 x 30 cm, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ostateczny makijaż: Tiramisu, The ultimate makeover: Moussaka, oraz Ostateczny makijaż: Lasagne.
Instrukcje
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej. Wrzucamy szalotki i smażymy przez 2-3 min, aby zmiękły, następnie dodajemy grzyby i czosnek, i smażymy na dużym ogniu przez kolejne 3-4 min, lub aż grzyby i szalotki będą złote, a płyn z grzybów odparuje.
Po kilku sekundach wlać sok z cytryny, który też powinien wyparować.
Wyjąć z ognia, a następnie wymieszać z rukolą tak, aby więdła w cieple z patelni(patrz krok 1). Koperek i szczypiorek wymieszać, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem do pieczenia. Gdy mieszanka grzybów jest chłodna, wymieszać z crme frache.
Połóż jeden z arkuszy filo na blacie roboczym z krótkim końcem skierowanym do ciebie.
Posmaruj wszystko odrobiną pozostałego oleju.
Nałóż 4 kolejne arkusze filo w ten sam sposób, szczotkując każdą z nich odrobiną oleju.
Ułóż jeden z filetów łososia, Skórka do góry, na całej szerokości filo, ustawiając go około jednej trzeciej drogi w górę. Doprawić pieprzem. Łyżką i rozprowadzić schłodzoną mieszankę grzybową na wierzchu filetu(patrz krok 2).
Drugi filet z łososia połóż na wierzchu, od strony skóry w dół. Sezon ponownie. Złożyć krótki koniec ciasta najbliżej Ciebie na łososia, a następnie przynieść drugi koniec, aby całkowicie zamknąć łososia (patrz krok 3), podnosząc go tak, że połączenie można schować pod nim. Złóż oba końce ciasta tak starannie, jak to tylko możliwe.
Posmaruj Na zewnątrz trochę więcej pozostałego oleju. Zgnieść ostatni arkusz filo, lekko naciskając go na górze w dużych fałdach(patrz krok 4), a następnie ostrożnie posmarować ostatnim olejem. Można przygotować 3-4 godziny wcześniej do tego punktu i schłodzić.
Przełożyć paczkę łososia na blachę do pieczenia.
Piec przez 25 minut, aż ciasto będzie chrupiące i złociste. Sprawdź, gdy gotuje i jeśli wierzch zaczyna zbyt szybko brązowieć, połóż na nim arkusz folii bardzo luźno.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić łososia na 2-3 min przed krojeniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.