Orzo z papryką i szpinakiem
Orzo z papryką i szpinakiem może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 71 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga młodego szpinaku, pomarańczy, oliwy z oliwek i makaronu orzo. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 71%. Orzo ze szpinakiem i czerwoną papryką, Papryka Faszerowana Orzo, oraz Papryka Faszerowana Orzo są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni ugotuj paprykę i grzyby na oleju na średnim ogniu do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj szpinak, włoską przyprawę, sól i pieprz; gotuj i mieszaj 1-2 minuty dłużej lub tylko do zwiędnięcia szpinaku.
Dodaj makaron i ser na patelnię; podgrzej.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, Jest Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
![Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru]()
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.