Orzo Risotto z maślanymi krewetkami
Przepis Orzo Risotto z maślanymi krewetkami może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 590 kalorii, 29g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka krewetek, pietruszka liściasta, kurczak zapasów, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak na jednej patelni z maślanym Orzo, Maślano-jęczmienne i ziołowe Risotto ze złocistym Brussels Sp, oraz Orzo Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać szparagi; gotować na dużym ogniu do miękkości. Szparagi przełożyć łyżką na talerz.
Dodać orzo do wrzącej wody; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, 10 protokół.
W międzyczasie pokrój szparagi na 1 cal długości. Na średniej patelni, roztopić masło na umiarkowanie wysokim ogniu. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż masło zacznie brązowieć.
Dodaj krewetki, sezon z solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż różowy i zwinięty, o 1 minuta na stronie. Łyżką szczelinową dodać krewetki do szparagów. Zarezerwuj patelnię.
Odcedzić orzo, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania, następnie powrócić do rondla i wymieszać z brązowym masłem. Ustaw patelnię na dużym ogniu i Dodaj Czas, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do dna patelni.
Do orzo wlać bulion i zarezerwowaną wodę do gotowania; gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do uzyskania kremowej konsystencji, 2 minuty. Wymieszać w szparagi i krewetki i gotować do ogrzania przez.
Zdjąć z ognia. Wymieszać natkę pietruszki i 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś risotto do misek i podawaj z większą ilością parmezanu.