Omlet ze smażoną szałwią i Gruyere
Omlet ze smażoną szałwią i Gruyere może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.09 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ser gruyere, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omlet ze szparagami, Gruyere i estragonem, Szparagi, Gruyère i suflet z estragonu, oraz Squash, sage & Gruyère frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 6-do-8-calowy nonstick patelni na dużym ogniu i dodać olej. Przygotuj tacę wyłożoną ręcznikami papierowymi i łyżką szczelinową. Kiedy olej zaczyna wyglądać cieńszy i rozprzestrzenia się na boki patelni, wyłącz ogień i dodaj liście szałwii. Wymieszać je do pokrycia z olejem i gotować, mieszając, aż szałwia lekko blednie w kolorze i staje się lekko chrupiące, 45 sekund do 1 1/2 protokół. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść liście do ręczników papierowych. Natychmiast doprawić solą i pozostawić do ostygnięcia. Zarezerwuj patelnię.
Wymieszać jajka: w średniej misce ubić jajka, 1 łyżeczkę wody i 1/4 łyżeczki soli.
Ubijaj tylko tyle, aby zintegrować jajka; nie chcesz wlać do nich zbyt dużo powietrza ani zrobić z nich pienistych.
Ugotować omlet: powrót patelni na średnim ogniu, usunąć nadmiar oleju i dodać masło, wirowanie go, jak to topi się tak Płaszcze patelni. Gdy masło jest stopione (ale nie rumiane), zmniejszyć ogień do średnio niskiego i wlać mieszaninę jaj. Użyj widelca, aby lekko wymieszać jajka, tak jakbyś je mieszał. Następnie pozostawić jajka do gotowania, niezakłócony, aż zaczną ustawienie w środku.
Posypać serem i liśćmi szałwii. Gotować, aż jajka wyglądają prawie w pełni ugotowane i tylko lekko luźne, 1 do 2 minut.
Podawać omlet: podnieś uchwyt patelni, przechylając patelnię od siebie i w kierunku ciepła. To przechylenie powinno spowodować, że omlet trochę ześlizgnie się na patelni. Używając żaroodpornej szpatułki, złóż krawędź najbliżej siebie w kierunku środka. Wchodzisz na drugą krawędź w kierunku środka i odwrócić patelnię na środku płyty tak omlet ląduje szew stronie w dół. Doprawić pieprzem.