Omlet ze smażoną szałwią i Gruyere

Omlet ze smażoną szałwią i Gruyere
Omlet ze smażoną szałwią i Gruyere może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.09 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ser gruyere, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omlet ze szparagami, Gruyere i estragonem, Szparagi, Gruyère i suflet z estragonu, oraz Squash, sage & Gruyère frittata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 6-do-8-calowy nonstick patelni na dużym ogniu i dodać olej. Przygotuj tacę wyłożoną ręcznikami papierowymi i łyżką szczelinową. Kiedy olej zaczyna wyglądać cieńszy i rozprzestrzenia się na boki patelni, wyłącz ogień i dodaj liście szałwii. Wymieszać je do pokrycia z olejem i gotować, mieszając, aż szałwia lekko blednie w kolorze i staje się lekko chrupiące, 45 sekund do 1 1/2 protokół. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść liście do ręczników papierowych. Natychmiast doprawić solą i pozostawić do ostygnięcia. Zarezerwuj patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wymieszać jajka: w średniej misce ubić jajka, 1 łyżeczkę wody i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubijaj tylko tyle, aby zintegrować jajka; nie chcesz wlać do nich zbyt dużo powietrza ani zrobić z nich pienistych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Ugotować omlet: powrót patelni na średnim ogniu, usunąć nadmiar oleju i dodać masło, wirowanie go, jak to topi się tak Płaszcze patelni. Gdy masło jest stopione (ale nie rumiane), zmniejszyć ogień do średnio niskiego i wlać mieszaninę jaj. Użyj widelca, aby lekko wymieszać jajka, tak jakbyś je mieszał. Następnie pozostawić jajka do gotowania, niezakłócony, aż zaczną ustawienie w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Posypać serem i liśćmi szałwii. Gotować, aż jajka wyglądają prawie w pełni ugotowane i tylko lekko luźne, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Podawać omlet: podnieś uchwyt patelni, przechylając patelnię od siebie i w kierunku ciepła. To przechylenie powinno spowodować, że omlet trochę ześlizgnie się na patelni. Używając żaroodpornej szpatułki, złóż krawędź najbliżej siebie w kierunku środka. Wchodzisz na drugą krawędź w kierunku środka i odwrócić patelnię na środku płyty tak omlet ląduje szew stronie w dół. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Zdjęcia Johnny Miller
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia27
Magazyn