Omlet Cajun Z Krewetkami
Przepis Cajun omlet z krewetkami jest gotowy w około 48 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 514 kalorii, 38g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka pietruszki, papryka, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Omlet Cajun, Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe, oraz Obfity Omlet Z Krewetkami.
Instrukcje
Roztopić 1 łyżeczka. masło w 10-calowej patelni nonstick heavy na średnim ogniu; dodać kiełbasę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 6 do 7 minut lub aż kiełbasa jest dobrze rumiane.
Dodaj pomidory, następne 4 składniki i 1/2 łyżeczki. Przyprawa kreolska. Gotować 5 do 7 minut lub aż warzywa będą miękkie i większość płynu odparowała. Wymieszać krewetki do mieszanki kiełbasy; cook 1 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy.
Ubij razem jajka, pietruszkę i pozostałą 1/2 łyżeczki. Przyprawa kreolska.
Roztopić 1 łyżeczka. masło na patelni pokryte sprayem do gotowania na średnim ogniu, obracając patelnię, aby równomiernie pokryć dno.
Wlać jedną czwartą mieszaniny jaj do patelni. Gdy mieszanka jajek zaczyna się gotować, delikatnie unieś brzegi omletu łopatką i przechyl patelnię, aby niegotowana porcja spływała pod spodem. Gotować, aż prawie ustawi (około 1 minuty). Patelnia przykryć, i gotować 1 minutę.
Posypać 1 bok omletu z jednej czwartej każdej mieszanki kiełbasy i sera. Złożyć omlet na pół nad nadzieniem. Przesuń omlet na talerzu; przykryj folią aluminiową, aby się ogrzać. Powtórz procedurę 3 razy z pozostałym masłem, mieszaniną jaj, mieszanką kiełbas i serem.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Palacio de Fefinanes Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Palacio de Fefinanes Albarino]()
Palacio de Fefinanes Albarino
Aromaty odmianowe z wieloma drobnymi cytrusami i ziołami. W ustach pełne, jedwabiste i bardzo świeże, łączące harmonię smaków z elegancją i godnością.