Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile

Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile
Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 473 kalorie, 43g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, pomidor, oregano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile, Seared Black Bass with Scallion-Chile Relish, oraz Okoń Czarnomorski Yagihashi z Somenem i warzywami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Linia A 9" x 12" naczynie do pieczenia z folią. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować pory, czosnek, oregano, curry, ziele angielskie i czarny pieprz, aż pory staną się przezroczyste, mieszając, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj pomidora, paprykę, seler i sos sojowy. Gotować, aż pieprz zmięknie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sos SojowySos Sojowy
SelerSeler
PieprzPieprz
PomidorPomidor
5
Dodaj zapas. Dusić, pod przykryciem, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
6
Marchew, kalafior, brokuły i wywar umieścić w przygotowanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
BrokułyBrokuły
MarchewMarchew
StadoStado
7
Piec, aż warzywa zaczną mięknąć, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Dodaj szpinak i cukinię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
SzpinakSzpinak
10
Umieść rybę na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby
11
Mżawka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
Piec, aż ryba jest gotowane przez i warzywa są miękkie, 15 do 20 protokół. Podczas gdy ryby gotują, przygotuj kuskus zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Na każdym talerzu wyłożyć 1/4 szklanki kuskusu, 1/4 warzyw i 1 filet.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Posypać orzeszkami piniowymi, koperkiem i fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
KoperKoper
Ser FetaSer Feta
14
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn