Ognisty kurczak Pita kanapki z Rogatym melonem Raita
Ogniste kanapki z kurczakiem Pita z Rogatym melonem Raita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz rogaty melon, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z kurczaka BLT z kremowym sosem z awokado–rogaty Melon, Sałatka rzymska z Edamame i kremowy rogaty Melon Dressing, oraz Sezonowe owoce i melony Kabobs z ognistym sosem Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij rogaty melon do drobnego Sitka siatkowego nad miską; naciśnij nasiona z tyłu łyżki, aby wyodrębnić sok. Wyrzucić nasiona.
Dodaj świeży sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, mielony kminek i jogurt do miski; wymieszaj trzepaczką. Kryj się i wyluzuj.
Umieść połówki piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt każdy kawałek do grubości 1 / 2 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej patelni ciężkiej.
Posypać obie strony kurczaka pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; natrzeć czosnkiem.
Podgrzać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w nieprzywierającej patelni grillowej pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 2 połówki piersi na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Zdjąć z ognia i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym 1/2 łyżeczki oleju i kurczaka.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i lekko ostudzić.
Kurczaka pokroić w cienkie paski. Każdą połówkę pity napełnić około 1/2 szklanki kurczaka, a na wierzchu 2 łyżki raity.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów