Odśnieżane ciasta z ostrokrzewu
Zaśnieżone ciasta holly może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 987 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka jaj, skórki pomarańczowej, przyprawy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 676 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Ciasto ziemniaczano-Rutabaga z cebulą (Neeps and Tattie Cakes), Śnieżne Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe, oraz Przepis na świąteczne babeczki śnieżne są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużą patelnię wymieszać cukier, masło, suszone owoce, całe wiśnie, imbir, skórkę pomarańczową i sok.
Wlać rum, brandy lub sok, następnie umieścić na ogniu i powoli doprowadzić do wrzenia, często mieszając, aby stopić masło. Zmniejszyć ciepło i bańki delikatnie, odkryte przez 10 minut, mieszając co jakiś czas, aby upewnić się, że mieszanina nie złapać na dnie patelni. Odstawić na 30 min do ostygnięcia.
Orzechy, jajka i zmielone migdały wymieszać z owocami, następnie przesiać mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Wszystko delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Twoje ciasto jest gotowe.
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Masło i wyłożyć podstawę i boki kwadratowej blachy o średnicy 18 cm papierem do pieczenia. Łyżka ciasta wymieszać w puszce i wyrównać górę łyżką zanurzoną we wrzącej wodzie.
Piec przez 45 minut, następnie obrócić piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz 1 i gotować przez 1 godzinę więcej lub aż szpikulec włożony wyjdzie czysty. Schłodzić na stojaku z drutu. Będzie dobrze owinięty w folię przez 2 miesiące lub zamrożony przez 1 rok.
Ostrożnie pokroić placek na pół i przyciąć krawędzie tak, aby zobaczyć teksturę ciasta ze wszystkich stron.
Każdy kawałek marcepanu rozwałkować na powierzchni pokrytej cukrem pudrem do wielkości wierzchu każdego ciasta.
Obficie posmarować wierzch ciasta dżemem, ułożyć dżem-bokiem w dół na wierzch marcepanu, a następnie odciąć nadmiar marcepanu ostrym nożem.
Dodać lukier kremówki do konsystencji, a następnie rozprowadzić na wierzchu ciasta tak, aby lekko przebiegał po brzegach. Wierzch z wiśniami i ostrokrzewem, a następnie pozostawić do Ustawienia. Będzie przechowywać w plastikowym pojemniku w chłodnym miejscu przez 4-7 dni.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "