Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka
Ten przepis służy 40 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz por, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami, oraz Easy Healthy Slow Cooker Cider-duszone udka z kurczaka ze słodkimi ziemniakami i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek. Udka kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do zapiekanki, skórką do dołu. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, w partiach, jeśli to konieczne, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy, o 12 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Łyżka off wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu w zapiekance.
Dodać marchew, czosnek i Por i gotować na małym ogniu, aż chrupiące-przetargu, 5 protokół.
Dodać mąkę i mieszać przez 1 minutę.
Dodaj ocet i wymieszać, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Doprowadzić sos do wrzenia i gotować, aż zgęstnieje, 3 protokół.
Dodać bulion, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Nestle kurczaka w sosie, strony skóry do góry.
Przenieść zapiekankę do piekarnika i dusić kurczaka przez około 50 minut, aż gotowane przez.
Przełożyć kurczaka na blachę do pieczenia, skórkę do góry. Broil na środkowym stojaku piekarnika, aż skóra będzie złoty i chrupiące, o 4 protokół.
Dusić sos na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do około 4 filiżanki, 10 protokół. Wymieszać z masłem do rozpuszczenia.
Dodać natkę pietruszki i szczypiorek i doprawić sosem solą i pieprzem. Odstawić kurczaka do zapiekanki, skórki do góry i podawać.