Norweski krem ciasto

Norweski krem ciasto
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pola przepis, Norweski krem ciasto może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 18 i kosztuje 57 centów za porcję. Ten deser ma 363 kalorie, 6G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. 29 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru pudru, podwójnej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Norweski krem z owoców moroszki z lawendą i wanilią, Norweski Tort Pomarańczowy, oraz Szarlotka ze śmietaną z norweskim Gjetostem.

Instrukcje

1
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wysmaruj i wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm papier podszewkowy powinien znajdować się co najmniej 2,5 cm nad krawędzią blachy. W największej misce ubijaj jajka i cukier przez 8-10 minut, aż mieszanina będzie blada i zagęszczona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na masę jajeczną, a następnie delikatnie złożyć metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4
Wlej to do blaszki do pieczenia i piecz przez 35 minut, aż do wyjęcia szaszłyku włożonego do środka ciasto powinno być złote i sprężyste po dotknięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed włączeniem na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Gdy ostygnie, weź ostry nóż i podziel na
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Wymieszaj dżem z 1 łyżką ciepłej wody i ubijaj śmietanę z esencją waniliową i cukrem pudrem, aż zachowa swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sztuczna WaniliaSztuczna Wanilia
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
DżemDżem
8
Przełożyć jedną warstwę na talerz, a następnie skropić mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
9
Rozprowadzić cienką warstwą dżemu, następnie śmietany, a następnie rozsypać na 1 opakowaniu borówek. Przykryć drugą warstwą biszkoptu, a następnie powtórzyć z / mlekiem, warstwą dżemu, śmietaną i drugim opakowaniem jagód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
DżemDżem
10
Na wierzch nakładamy trzecią warstwę biszkoptu, skropimy pozostałe mleko, następnie przykrywamy śmietaną i na wierzch kropkujemy pozostałą paczkę borówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia2
Magazyn