Norweski krem ciasto
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pola przepis, Norweski krem ciasto może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 18 i kosztuje 57 centów za porcję. Ten deser ma 363 kalorie, 6G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. 29 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru pudru, podwójnej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Norweski krem z owoców moroszki z lawendą i wanilią, Norweski Tort Pomarańczowy, oraz Szarlotka ze śmietaną z norweskim Gjetostem.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Wysmaruj i wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm papier podszewkowy powinien znajdować się co najmniej 2,5 cm nad krawędzią blachy. W największej misce ubijaj jajka i cukier przez 8-10 minut, aż mieszanina będzie blada i zagęszczona.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na masę jajeczną, a następnie delikatnie złożyć metalową łyżką.
Wlej to do blaszki do pieczenia i piecz przez 35 minut, aż do wyjęcia szaszłyku włożonego do środka ciasto powinno być złote i sprężyste po dotknięciu.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed włączeniem na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Gdy ostygnie, weź ostry nóż i podziel na
Wymieszaj dżem z 1 łyżką ciepłej wody i ubijaj śmietanę z esencją waniliową i cukrem pudrem, aż zachowa swój kształt.
Przełożyć jedną warstwę na talerz, a następnie skropić mlekiem.
Rozprowadzić cienką warstwą dżemu, następnie śmietany, a następnie rozsypać na 1 opakowaniu borówek. Przykryć drugą warstwą biszkoptu, a następnie powtórzyć z / mlekiem, warstwą dżemu, śmietaną i drugim opakowaniem jagód.
Na wierzch nakładamy trzecią warstwę biszkoptu, skropimy pozostałe mleko, następnie przykrywamy śmietaną i na wierzch kropkujemy pozostałą paczkę borówek.