Niedzielny mostek obiadowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów żydowskich do swojego repertuaru, niedzielny mostek może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 382 kalorie, 40 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 2,67 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, mostka wołowego, brązowego cukru i papryki. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Dzięki temu przepisowi Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Niedzielny obiad gotowany, Niedzielny obiad pieczony kurczak i Niedzielny obiad puree ziemniaczane.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju, aż zmięknie.
Posypać czosnkiem i brązowym cukrem. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; smaż przez 10 minut lub do momentu, aż cebula stanie się złotobrązowa, od czasu do czasu mieszając.
Przenieść do 4- lub 5-qt. powolna kuchenka.
Posyp mąką obie strony mostka; strząśnij nadmiar. Na tej samej patelni podsmaż wołowinę na pozostałym oleju ze wszystkich stron.
Zdjąć z ognia; posypać solą i pieprzem.
Połóż wołowinę na cebuli.
Dodaj ocet balsamiczny do patelni; zwiększ temperaturę do średnio-wysokiej. Gotuj, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni.
W małej misce wymieszaj bulion, koncentrat pomidorowy, przyprawę włoską, sos Worcestershire i paprykę; polać wołowiną. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij pieczeń na półmisek; trzymaj się ciepło.
Wlać soki z gotowania do małego rondla; odtłuścić i doprowadzić do wrzenia. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; wmieszać do gotowanych soków. Wróć do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Pokrój wołowinę w poprzek włókien; podawać z sosem.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to moje najlepsze typy dla Brisket. Wszystkie te czerwone wina radzą sobie z mięsistym, wędzonym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, warto poszukać koszernego czerwonego wina. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!