Nie zapiekanka z zieloną fasolką Twojej Mamy
Nie zapiekanka z zieloną fasolą twojej mamy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 230 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.19 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką szalotkę, sherry, grzyby portobello i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 33%. Spróbuj Kale Casserole {aktualizacja Na Klasyczne Święto Dziękczynienia Green Bean Casserole}, Zapiekanka Z Zielonej Fasoli, oraz Zapiekanka Z Zielonej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Roztopić 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i saute aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać grzyby, tymianek i szałwia i saute, aż większość płynu odparował, o 10 protokół. Wymieszać z mąką i gotować 5 Więcej minut. Następnie dodaj sherry i mieszaj, aż zgęstnieje.
Dodać śmietanę i dusić dodatkowe 5 minut. Odstawić SOS. (Przepis można zrobić do tego momentu do 2 dni wcześniej, w lodówce.)
Roztopić pozostałe masło na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać fasolę, wrzucić do herbu z masłem i saute aż jasnozielony, o 7 protokół. Nadal będą chrupiące. Doprawić solą i pieprzem i ułożyć na półmisku.
Doprowadzić sos na wolnym ogniu i łyżką na fasoli. Wierzch z puszącymi się porami.
Podgrzać kilka centymetrów oleju do 350 stopni F w dużym, ciężkim garnku. Aby sprawdzić temperaturę oleju, wrzuć do niego kostkę chleba. Jeśli kostka brązowieje w ciągu 30 sekund, olej jest wystarczająco gorący.
Por przyciąć, pokroić na pół wzdłuż i dobrze umyć pod bieżącą wodą.
Odciąć końcówkę korzenia od poru, a następnie każdą połówkę przeciąć wzdłuż na długie, cienkie paski.
Mąkę doprawić solą i pieprzem. Dredge por paski w mące. Smażyć pory od 1 do 2 minut lub aż będą chrupiące i złociste.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.