Nat ' s Shrimp And Veggie faszerowane cukinia

Nat ' s Shrimp And Veggie faszerowane cukinia
Nat krewetki i warzywa nadziewane cukinia jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 245 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mieszanka cukinii, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 78 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cukinia nadziewana warzywami, Veggie Faszerowane Cukinia Łodzie, oraz Cukinia faszerowana krewetkami i fetą.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Nasmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Cukinię pokroić w połowie drogi i zebrać nasiona i miąższ, pozostawiając grubą skorupę miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
NasionaNasiona
3
Obie połówki cukinii posmarować około 1 łyżką oliwy z oliwek i ułożyć je, Wyciąć Boki w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec, aż cukinia są gorące i zaczynają uwalniać koraliki wilgoci, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć cukinię z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Zmniejsz ciepło piekarnika do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać czosnek i szalotka aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć z ognia i ostudzić.
9
Umieść 1 łyżkę oliwy z oliwek, krewetki, pomidor pokrojony w kostkę, grzyby, 1/4 szklanki parmezanu, bazylia, i gotowanego czosnku i szalotki do miski, i wymieszać do wymieszania. Doprawić do smaku czarnym pieprzem, solą i czosnkiem w proszku. Dodać masę do połówek cukinii, a każdą cukinię posypać około 2 łyżkami parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CukiniaCukinia
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Nadziewaną cukinię piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rumiany i nadzienie jest gotowane przez i gorące, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn