Nantucket Homar Chowder
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać Nantucket Homar Chowder spróbować. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ziemniaki, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Red Lobster® Nantucket Pieczony Dorsz, Zupa Z Homara, oraz Zupa Z Homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku 6-quart na średnim ogniu.
Ubić mąkę na gładką masę. Stopniowo ubijaj w bulionie i winie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 protokół.
W międzyczasie, wyciąć górną i dolną skorupę homara wzdłuż środka. Ostrożnie oddzielić połówki muszli i delikatnie wyciągnąć mięso homara w 1 kawałku z muszli.
Połówki muszli przeciąć na pół w poprzek i dodać do bulionu.
Mięso pokroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na kawałki wielkości kęsa. Przechowywać mięso w lodówce.
Gdy mieszanina muszli gotuje się na wolnym ogniu 20 minut, dodać kukurydzę, ziemniaki, sól i pieprz cayenne. Powrót mieszaniny do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 12 minut.
Usunąć pociski i wyrzucić.
Dodaj mięso homara, szczypiorek i estragon do mieszaniny bulionu; dusić 6 protokół. Wymieszać śmietanę i gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru. Recenzenci bardzo to lubią z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 160 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.