Naleśniki z ryżem Arborio, parmezanem i zielonym groszkiem
Ryż Arborio, parmezan i naleśniki z zielonego groszku mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 313 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ryżu arborio, olej canolan, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Budyń Ryżowy Arborio, Budyń Ryżowy Arborio, oraz Budyń Ryżowy Arborio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać cebulę; gotować przez 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj ryż; gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez 15 minut. Wymieszać z groszkiem i startym serem; gotować 2 minuty, ciągle mieszając. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 15 minut.
Połączyć białka i jajka w dużej misce.
Dodać mieszankę ryżu, mieszając aż do wymieszania.
Rozgrzać olej w patelni nonstick lub dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki ryżu na naleśnik na gorącej patelni, rozkładając każdy do średnicy 4 cali. Gotować 6 minut z każdej strony lub do dna są rumiane.
W razie potrzeby udekorować ogolonym serem.