Naleśniki nadziewane serem lub orzechami (Atayef)

Naleśniki nadziewane serem lub orzechami (Atayef)
Naleśniki z serem lub orzechami (Atayef) mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten poranny posiłek ma 234 kalorie, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ser akkawi, sól, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Naleśniki nadziewane serem lub orzechami (Atayef), Naleśniki wypełnione dżemem, oraz Naleśniki wypełnione kiszoną kapustą.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie orzechowe, wymieszaj orzechy włoskie, cukier,skórkę, cynamon i wodę z kwiatu pomarańczy. Odstawić. Aby przygotować nadzienie serowe, zaczynam proces przedwczoraj. Odsączyć ser akkawi przez krojenie cienkie i zanurzenie w zimnej wodzie, pozostawiając go do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
CynamonCynamon
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
SerSer
CukierCukier
WodaWoda
2
Spuścić i zmienić wodę ponownie PO1 godzina, powtarzając pięć lub sześć razy, aby pozbyć się wszystkich thesalt. Smak sera przed użyciem, aby zapewnić brak słonościpozostaje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WodaWoda
3
Wymieszać 2 sery, cukier i wodę różaną i ustawić asidein durszlak do odsączenia nadmiaru wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Mąkę przełożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wymieszać sól, cukier i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
6
Wlać wodę stopniowo i energicznie ubić trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubij sodę oczyszczoną. Ciasto powinno być kremowe ipłynna. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
8
Rozłóż ręcznik bez kłaczków aclean na prześcieradle z ciastkami i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
9
Ciepła anonstick patelnia z grubym dnem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Ubijaj ciasto trochę przed chochlą 1/4 szklanki na patelni, aby uzyskać 4-calowe dyski. Gotuj tylko z jednej strony. Bąbelki zaczną się tworzyć; są gotowe, gdy nie ma więcej błyszczących mokrych plam na górze (około 1-2 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
11
Umieść każdy atayef, rumiany bok w dół, na ręczniku do całkowitego ostygnięcia.
12
Weź jeden atayef i weź go do ręki. Wypełnij go jednym z wypełnień. Połącz krawędzie, tworząc półksiężyc, szczypiąc się krawędziami z niewielką jędrnością, aby utrzymać wypełnienie zamknięte. Wypełnij pozostałe i odłóż na bok, podczas gdy typrzygotuj swoją " stację roboczą."
13
Wlać 2 szklanki syropu różanego do miski adeep. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Podgrzać olej w rondlu o jasnym dnie do temperatury 177° na termometrze.Smażyć w głębokim tłuszczu nie więcej niż cztery na raz, aż do uzyskania brązowego koloru z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na ręcznikach papierowych. Gdy jest gorąco, wsuń kilka naraz do chłodnego syropu na 1 minutę, aby wchłonąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
16
Usuń za pomocą innej szczelinowej łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
17
Podawać na gorąco, przyozdobione pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
18
Możliwość pieczenia
19
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Umieść atayef w płytkim naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
21
Posmaruj po obu stronach klarowanym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
22
Bakeuntil złoty i ostry, obracając się w połowie.
23
Wyjąć i wlać chłodny syrop na gorącym atayef.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
24
Dekoruj pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mouton Cadet Bordeaux Rouge. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia15
Magazyn