Najlepsze Wędzone, Słodkie Żeberka
Najlepsze dymione, Słodkie żeberka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 799 kalorii, 74g białka, oraz 49g tłuszczu. Jeśli masz płyn do duszenia żeber, Smoky rub, st. żeberka wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kansas City słodko-dymne żeberka, Smoky-Sweet BBQ wołowina krótkie żeberka, oraz Sweet ' N ' Smoky Kansas City żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń cienką membranę z tyłu każdej płyty, krojąc w nią i ściągając ją. (To sprawi, że żeberka będą bardziej delikatne.) Przetrzyj obie strony płyt dymem suchym (około 3 do 4 łyżek. na płytę), naciskając delikatnie, aby przylegać. Owinąć każdą płytę folią i schłodzić od 8 do 12 godzin. Zrębki moczyć w wodzie 30 minut.
Przygotuj wędzarnię zgodnie ze wskazówkami producenta, doprowadzając temperaturę wewnętrzną do 225 do 250; utrzymuj temperaturę od 15 do 20 minut.
Odcedzić wióry drzewne i umieścić na węglu.
Umieść płyty, boki mięsa do góry, na ruszcie do gotowania; przykryj pokrywką palacza.
Dymu płyty, utrzymanie temperatury wewnątrz palacza między 225 i 250, przez 3 1/2 godziny.
Umieść każdą płytę, od strony mięsa w dół, na dużym kawałku wytrzymałej folii aluminiowej. (Folia powinna być wystarczająco duża, aby całkowicie owinąć płytę.) Podnieś krawędzie folii, aby zawierały płyn.
Połowę płynu do duszenia żeber wlać na każdą płytę. Szczelnie owinąć każdą płytę w folię. Powrót płyty, mięso strony w dół, do palacza. Gotować, przykryte pokrywką, 1 do 1 1/2 godziny, sprawdzając czułość po 1 godzinie.
Usunąć płyty, rozpakować i wyrzucić folię. Obficie posmaruj obie strony płyt słodko-pikantnym sosem Barbecue.
Powrót płyty do palacza, i palić 20 minut lub do karmelizacji.
Rozgrzane węgle stos po jednej stronie grilla, pozostawiając drugą stronę pustą.
Niech grill nagrzewa się, przykryty pokrywą grilla, 10 minut lub aż temperatura wewnątrz osiągnie 225 do 25
(Nie masz wbudowanego miernika? Włóż termometr do górnego otworu wentylacyjnego grilla. Pozostań między 225 A 250, dostosowując odpowietrznik w razie potrzeby.)
Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami w kroku pomiń kroki 2 przez
Nasączone i odsączone wiórki układamy bezpośrednio na rozgrzanych węglach.
Płyty grillowe, mięso boki do góry, na nieoświetlonej stronie grilla, odkryte z pokrywą grilla, 3 i 1/2 godziny, utrzymując temperaturę grilla w środku między 225 a 25
Powrót płyty do nieoświetlonej stronie grilla, boki mięsa do góry; grill, odkryte z pokrywą grilla, 20 minut lub do karmelizacji.
Oświetlenie jednej strony grilla gazowego, ogrzewanie do 250 (niskie) ciepła, pozostawiając drugą stronę nieoświetloną. Utrzymuj temperaturę wewnątrz grilla między 225 a 25
Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami w kroku pomiń kroki 2 przez
Umieść nasączone i osuszone wióry na środku 12-calowego kwadratu wytrzymałej folii aluminiowej i szczelnie owinąć, aby utworzyć opakowanie. Przebić kilka otworów w górnej części opakowania; umieścić bezpośrednio na oświetlonej stronie grilla.
Płyty grillowe, boki mięsa do góry, po nieoświetlonej stronie grilla, przykryte pokrywą grilla, 3 i 1/2 godziny, utrzymując temperaturę grilla w środku między 225 a 25
Powrót płyty do nieoświetlonej stronie grilla, boki mięsa do góry; grill, pokryte pokrywą grilla, 20 minut lub do karmelizacji.
Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami w Kroku 1, pomijając zrębki.
Usuń folię z płyt. Owinąć każdą płytę, mięso stronie w dół, w folii aluminiowej heavy-duty.
Piec płyty owinięte folią, boki mięsa w dół, na dużej blasze do pieczenia w 350 przez 1 godzinę. Rozpakuj płyty i zalej je płynem do duszenia żeber. Rewrap płyty w folię, i piec L więcej godzin.
Wyjąć płyty z piekarnika, rozpakować i wyrzucić folię. Chłodne płyty 30 minut.
Ustaw stojak piekarnika 10 cali od ciepła. Zwiększyć temperaturę pieca do pieczenia.
Posmaruj słodko-pikantnym sosem Barbecue po obu stronach każdej płyty.
Płyty Broil, mięso boki się, na blasze do pieczenia 10 cali od ciepła 5 do 6 minut lub aż żeberka są karmelizowane.