Nadziewane Pomidory

Nadziewane Pomidory
Nadziewane pomidory wymagają z grubsza 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Za 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 234 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, bułki tartej, parmezanu i pomidorów dojrzewających w winorośli. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faszerowany piknik: pomidory faszerowane Tunanem i karczochami, czerwona papryka, cukinia faszerowana Fetanem i ciecierzycą, jabłka Macintosh faszerowane orzechami i brązowym cukrem, Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), oraz Nadziewane pomidory.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój pomidory na pół poziomo i zgarnij miąższ i nasiona. Sól wewnątrz i odpocznij do góry nogami na blasze wyłożonej rusztem, aby wydobyć soki, około 15 minut. W międzyczasie w średniej misce wymieszaj bułkę tartą, czosnek, bazylię, pieprz, 1/4 szklanki startego parmezanu i olej. Nadziewamy pomidory nadzieniem, posypujemy pozostałym parmezanem i pieczemy, aż pomidory się ugotują, a wierzchołki będą złotobrązowe, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
NasionaNasiona
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn