Mus Z Wątróbki Drobiowej

Mus Z Wątróbki Drobiowej
Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kilka liści laurowych, bagietkę, łuszczącą się sól morską, kornichony, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Mus Z Wątróbki Drobiowej, oraz Mus Z Wątróbki Drobiowej.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować szalotka w oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Wyjmij z ognia i ostrożnie dodaj koniak (zachowaj ostrożność; jeśli koniak się zapali, wstrząśnij patelnią), a następnie gotuj, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć do blendera i dodać wątróbki oraz żółtka, następnie przecier na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj mleko, mąkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i ziele angielskie i zmiksuj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
7
Wlać do garnka, odtłuszczając każdą pianę.
8
Włóż garnek do większej patelni do pieczenia i piecz w łaźni wodnej, aż mus zostanie ustawiony, a mały ostry nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
9
Roztopić masło w małym rondlu na małym ogniu, następnie zdjąć z ognia i odstawić 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Na wierzchu musu ułożyć ozdobnie liście laurowe. Odtłuszczone piany z masła, a następnie łyżką tyle klarowanego masła na mus, aby pokryć jego powierzchnię, pozostawiając mleczne ciała stałe na dnie rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Chill mus całkowicie, odkryte, około 4 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej około 1 godziny przed podaniem.
1
* Mus można zrobić 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć po 4 godzinach.* Liście laurowe w tym przepisie są dekoracyjne. Jeśli świeże liście są niedostępne, użyj tylko 2 lub 3 suszonych. W przeciwnym razie smak, który nadają, będzie zbyt silny. Nie jedz ich (świeżych lub suszonych), ponieważ mogą być twarde i ostre.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn