Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem

Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem
Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, przyprawą z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem zajmuje około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Ta przystawka zawiera 1514 kalorii, 82 g białka i 98 g tłuszczu na porcję. Za 6,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 64% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści kolendry, polędwicy wieprzowej, cebuli i chile de arbol. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 94%. Spróbuj Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem, grillowanymi nachosami z kurczaka w glazurze miodowej z sosem serowym Monterey Jack, relishem z awokado i zwęglonymi papryczkami papryczkami papryczkami papryczkami papryczkami jalapeno oraz polędwiczki wieprzowej z zwęglonymi pomidorami i salsą jalapeno, aby zobaczyć podobne przepisy .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy do temperatury 340 do 350 stopni F. Smażyć tortille partiami, aż będą twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Marynowana Czerwona Cebula Do DekoracjiMarynowana Czerwona Cebula Do Dekoracji
1
Połącz w małej misce sproszkowane chili ancho, cukier, sproszkowane chili pasilla, sól, ziele angielskie, chile de arbol, cynamon i trochę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Czerwona Cebula Do DekoracjiMarynowana Czerwona Cebula Do Dekoracji
1 1/2 Funta Polędwicy Wieprzowej Podzielonej Na Pół1 1/2 Funta Polędwicy Wieprzowej Podzielonej Na Pół
Polędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na PółPolędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na Pół
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej olej na średniej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Posyp wieprzowinę solą z obu stron, a następnie obtocz w natarciu przyprawą, strzepując jej nadmiar. Obsmaż wieprzowinę ze wszystkich stron na złoty kolor, a następnie kontynuuj gotowanie do średniego stopnia wysmażenia lub gdy termometr natychmiastowy włożony do środka wskaże temperaturę od 135 do 140 stopni F, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Przełóż na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Sos mornay: Rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Wsypać mąkę i gotować 1 minutę. Powoli wlej 2 szklanki ciepłego mleka, zagotuj i kontynuuj ubijanie, aż sos zgęstnieje, a smak mąki zniknie, co zajmie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Zdjąć z ognia i powoli dodawać Monterey Jack, garść na raz. Kontynuuj ubijanie, aż masa będzie gładka, dodając więcej mleka, jeśli będzie zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Połącz w misce awokado, kukurydzę, jalapeno, sok z limonki, cebulę i oliwę z oliwek. Dopraw solą i czarnym pieprzem, dodaj kolendrę. Przypalone papryczki jalapenos: Wymieszaj papryczki jalapeno z oliwą, posyp solą i czarnym pieprzem. Zwęglaj na żeliwnej patelni na dużym ogniu lub na blasze do pieczenia w piekarniku nagrzanym na 400 stopni F, aż skóra będzie zwęglona po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Ostudzić przed krojeniem. Montaż: Ułóż chipsy tortilla na dużym talerzu w jednej warstwie. Na wierzch każdego chipsa nałóż czubatą łyżeczkę aromatu awokado-kukurydzianego, plasterek wieprzowiny i odrobinę sosu Mornay.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
3
Udekoruj plasterkami zwęglonego papryczki jalapeno, marynowaną czerwoną cebulą, łyżką koziego sera i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Ser KoziSer Kozi
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do wyboru lody lub bita śmietanaDo wyboru lody lub bita śmietana3(zima)sos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, do głębokiego smażeniaOlej rzepakowy, do głębokiego smażenia1szczyptaPinch chile de arbolPinch chile de arbol21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.chile de arbolchile de arbol1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasilla chili powderpasilla chili powder6blue corn tortillas, cut into stripsblue corn tortillas, cut into strips6blue corn tortillas, cut into stripsblue corn tortillas, cut into strips2ears corn, roasted in husks and grilled, kernels removedears corn, roasted in husks and grilled, kernels removed2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna6tortille z mąki, pokrojone w ćwiartkitortille z mąki, pokrojone w ćwiartki4Orzechy dowolne (posiekane)posiekana świeża kolendra, do dekoracjiposiekana świeża kolendra, do dekoracji4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieże liście kolendry, do dekoracjiŚwieże liście kolendry, do dekoracji113Orzechy dowolne (posiekane)soft goat cheese, cut into small piecessoft goat cheese, cut into small pieces21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony2ripe Hass avocados, dicedripe Hass avocados, diced6jalapenosjalapenos1Sok z limonkiSok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier340Orzechy dowolne (posiekane)Ser Monterey Jack, tartySer Monterey Jack, tarty4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySplash olive oilSplash olive oil4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPickled red onions, for garnishPickled red onions, for garnish50Orzechy dowolne (posiekane)tarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano680Orzechy dowolne (posiekane)pork tenderloin, split in halfpork tenderloin, split in half1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)masło niesolonemasło niesolone4886 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko pełne, podgrzewanemleko pełne, podgrzewane

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, wino musujące i Riesling to moje ulubione nachosy. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn