Nachos Z Kurczaka
Nachos z kurczaka może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pieprz cayenne, olej roślinny, mieszankę sera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Ball Park Nachos from ' Ultimate Nachos, Patelnia nachos śniadaniowa z ' Ultimate Nachos, oraz Nachos Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj kurczaka, olej roślinny i pieprz cayenne.
Odstawić na 15 minut lub dłużej w razie potrzeby.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę kurczaka i smażyć, aż kurczak nie będzie już różowy.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Rozłóż cienką warstwę chipsów tortilla w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Posypać 1/4 kurczaka, 1/4 chili, i 1/4 sera na chipsy. Powtórz warstwy zakończone serem na górze.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi i wszystko się ogrzeje.
Podawać z ulubionymi dodatkami nacho.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.