Nacho Topped Chili Pot
Nacho Topped Chili Pot może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 768 kalorii, 40g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.5 za porcję. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, chipsy kukurydziane tortilla, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Patelnia Nacho Chili, Patelnia Nacho Chili, oraz Kolacja Chili Nacho.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Char papryki poblano i 2 duże jalapenos nad otwartym płomieniem na płycie kuchennej lub pod gorącym brojlerem z drzwiami piekarnika pozostawione lekko uchylone na parę do ucieczki.
Umieść zwęgloną paprykę w misce i przykryj folią, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Paprykę obrać i posadzić. Posiekać i puree w grubym sosie w robocie kuchennym.
W międzyczasie podgrzej 2 obroty oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w garnku z chili.
Dodać mięso i brązowy dobrze.
Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, kminek, kolendra, papryka, i chile proszku. Ugotować, aby zmiękła cebulę kilka minut, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po 1 minucie dodajemy piwo i gotujemy jeszcze minutę lub dwie, mieszamy wywar i podgrzewamy. Wymieszać papryki do chili i dusić kilka minut do smaków połączyć. Całkowicie schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku.
Umieść w przykrytym garnku na umiarkowanym ogniu, aż do ogrzania, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie rozrzedzić fasolę z odrobiną wody i podgrzać na małej patelni na średnim ogniu. Włącz brojlery i umieść stojak na środku piekarnika. Gdy chili jest gorące, odkryć i top z tortillas. Kropka tortille z fasolą i przykryć całą warstwę tortille z serem, umieścić pod brojlerem, aż lekko rumiane i ser topi. Cienko pokroić świeży pieprz Fresno.
Udekoruj Nacho Chili pokrojoną w plasterki świeżą papryką Fresno i odsączoną marynowaną papryką Jalapeno.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Bodegas Naveran Brut Nature Cava. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Bodegas Naveran Brut Nature Cava
Cavas są bardzo uniwersalne jako aperitif przed posiłkiem i, oczywiście, cieszyć się podczas posiłku. Oprócz wszelkiego rodzaju smażonych potraw (spróbuj ze smażonymi wytopami lub kalmarami!), ta Natura Naveran Brut będzie pasować do miękkich serów, świeżych owoców, białych mięs (wieprzowina i kurczak), a nawet bogato aromatyzowanych czerwonych mięs. Ta Cava jest również świetna do samodzielnego popijania.Mieszanka: 40% Macabeo, 30% Parellada, 20% Chardonnay, 10% Xarello