Musztarda w stylu Dijon
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, musztarda w stylu Dijon może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 311 kalorii . Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 4,22 USD za porcję. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga musztardy, wina, białego octu winnego i proszku cebulowego. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 24 godzin i 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 50% , to danie jest solidne. Indyk BLT z kremową musztardą Dijon , Pieczony kurczak Dijon i Kurczak Veronique z Dijon i Pieczarkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj wszystkie składniki w litrowym słoiku lub innym zamykanym, niereaktywnym pojemniku. Zamknij i schłódź w lodówce przez noc lub do 24 godzin, od czasu do czasu potrząsając, aby rozprowadzić.
Przygotuj słoiki i pokrywki: Dokładnie umyj wszystkie słoiki i pokrywki wodą z mydłem i dobrze wypłucz. Napełnij swój puszkarnik wystarczającą ilością wody, aby przykryć słoiki przynajmniej o 2,5 cm i doprowadź do wrzenia. Używając pary szczypiec do konserwowania, delikatnie opuść słoiki, przechylając je, aby napełnić je gorącą wodą. W małym rondlu utrzymuj trochę ciepłej, ale nie wrzącej wody; umieść pokrywki w wodzie. Przygotuj dodatkowy czajnik wody do zagotowania.
Zmiksuj musztardę: Użyj blendera ręcznego bezpośrednio w słoiku lub przelej mieszankę do blendera. Miksuj do uzyskania pożądanego poziomu gładkości.
Przenieś zmiksowaną musztardę do rondla na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, często mieszając, aż zmniejszy się o około jedną trzecią, będzie gęsta, ale nadal wystarczająco rzadka, aby łatwo ją było nalewać. Jeśli musztarda stanie się zbyt gęsta, dodawaj wodę lub wino po łyżce stołowej, aż będzie wystarczająco rzadka, aby ją nalewać.
Napełnij i zamknij słoiki: Używając szczypiec do konserw, wyjmij słoiki z puszki, ostrożnie wlewając wodę z powrotem do puszki. Ustaw obok musztardy w rondlu. Zwiększ temperaturę pod puszkiem do wysokiej. Za pomocą chochli wlej musztardę do słoików przez lejek do konserw, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na górze. Przejedź czystą pałeczką po wnętrzu słoika, aby usunąć wszelkie uwięzione powietrze. Wytrzyj brzegi słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym.
Załóż pokrywki i przykręć pierścienie, aż będą lekko dokręcone.
Zamknij słoiki: Używając szczypiec do konserw, ostrożnie przenieś słoiki do konserwatora, uważając, aby były ustawione pionowo. Gdy wszystkie słoiki znajdą się w konserwatorze, powinno być w nich co najmniej 2,5 cm wody; jeśli potrzebujesz więcej, dolej wody z czajnika, aż słoiki będą wystarczająco przykryte. Doprowadź wodę do wrzenia i przetwarzaj przez 10 minut.
Wyjmij i ostudź: Używając szczypiec do konserw, delikatnie wyjmij słoiki z puszki i przenieś je na ręcznik kuchenny lub kratkę chłodzącą, również trzymając je pionowo. Nie stawiaj gorących słoików bezpośrednio na chłodnych blatach. Pozostaw do ostygnięcia, bez poruszania, na co najmniej 12 godzin. Jeśli którykolwiek ze słoików nie zamknie się po ostygnięciu, przetwórz ponownie, stosując metodę opisaną powyżej, lub włóż do lodówki i użyj natychmiast.
Przyklej etykietę do wieczka lub ścianki słoika, podając datę zawekowania.
Usuń pierścienie i przechowuj słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu przez okres do jednego roku. Po otwarciu przechowuj w lodówce.