Muszka Tuńczyk Florentyna
Muszka tuńczyk Florentyna jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka, makaron farfalle, pomidory roma i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 91%. Podobne przepisy to Tuńczyk Florentyna, Florentine Tuna Panini, oraz Egg Florentine.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
W dużym rondlu roztopić margarynę na średnim ogniu.
Dodać mleko i sos pesto wymieszać; doprowadzić do wrzenia stale mieszając trzepaczką do dobrze wymieszane i wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać szpinak i grzyby. Dusić od 3 do 4 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj ugotowany makaron, tuńczyka i pomidory, delikatnie mieszając, aby pokryć. Gotować 3 do 5 minut, aż do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.