Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di fegati con Tartufo

Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di fegati con Tartufo
Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di fegati con Tartufo wymaga około 9 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Za 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś truflę, seler, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 75%. Spróbuj Pasztet z wątróbki-najbardziej jedwabisty i kremowy mus z wątróbki drobiowej w historii, Pasta Con Pepe E Caciottan Al Tartufo, oraz Spuma di Mortadella con Salsa di Ciliegie: Pianka wieprzowa z sosem wiśniowym dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Przytnij wątróbki całej tkanki łącznej i odetnij wszelkie zielone obszary. W misce szklanej lub ze stali nierdzewnej połącz liście laurowe, czosnek, brandy i Marsalę. Rzuć z wątróbkami. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odcedź wątróbki, zachowując marynatę. Osusz je ręcznikami papierowymi. Na dużej ciężkiej patelni rozgrzej 4 łyżki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj wątróbki, zarezerwowane liście laurowe i czosnek i wrzuć 20 sekund lub do momentu, gdy wątróbki stracą czerwony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Wlać marynatę i gotować około 2 minut. Wątróbki powinny być jędrne, ale nadal różowe w środku. Wyjmij je z patelni łyżką cedzakową i odstaw na bok. Kontynuuj gotowanie płynu, aż cały wyparuje, a masło rozpryskuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj 2 łyżki wywaru na patelnię i zeskrob zawartość wątroby. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przetrzyj wątróbki w robocie kuchennym, aż będą gładkie. Dopraw agresywnie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Miej pod ręką dużą miskę lodu. W średniej misce ubij 10 łyżek masła przenośnym ubijakiem ze średnią prędkością na puszystą masę. Stopniowo ubijaj puree z wątroby, a następnie Ustaw miskę na lodzie i kontynuuj ubijanie ze średnią prędkością 8 do 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina rozjaśni się i będzie bardzo puszysta. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
WątrobaWątroba
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Aby podać, zbliż mus do temperatury pokojowej. Przełóż go do pojedynczych 3-calowych ramekinów lub garnków lub kopnij w 3-szklankowej terrynie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Obficie posyp ogoloną truflą. Towarzyszyć z kawałkami chrupiącego chleba wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
9
W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Dodaj wszystkie części kurczaka i zrumień, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
11
Usuń kurczaka i odłóż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
12
Dodaj marchewki, cebulę i seler do garnka i gotuj, aż będą miękkie i zrumienione. Włóż kurczaka do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć z dna patelni zrumienione kawałki kurczaka i warzyw. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Zdejmij z ognia, odcedź i dociśnij ciała stałe dnem kadzi, aby wydobyć wszystkie płyny. Wymieszaj wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstaw na bok. Przechowywać w lodówce w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Mus można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn