Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami

Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami
Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.67 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli, truskawek, czekolady batonowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mus Z Białej Czekolady Parfaits, Mus Z Białej Czekolady Z Truskawkami, oraz Mus z białej czekolady z truskawkami i pistacjami {lub precle} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żółtka, cukier, sok z cytryny, lemonpeel i sól ubić w średniej metalowej misce toblend. Ustaw miskę na rondlu z wodą do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Trzepaczka, aż mieszanina będzie bardzo gęsta itermometr włożony do rejestrów środkowych 160 ° F do 77°, około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Usuń z powierzchni wody. Chłodny mus cytrynowy do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
WodaWoda
4
Połącz 1/4 szklanki śmietany i whitechocolate w innej średniej metalowej misce.Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody. Stale mieszać, aż czekolada issoft i prawie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wyjąć miskę z wody i mieszać, aż biała czekolada będzie roztopiona i gładka. Chłodna biała czekoladamousse baza do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Ubić pozostałe 2 2/3 szklanki śmietany w dużym puchu, aż utworzą się jędrne szczyty. Podziel whippedcream pomiędzy obie bazy musu, składając po 1 filiżance na raz (około 3 filiżanki na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
7
Warstwa skąpo 1/4 szklanki musu cytrynowego wkażdy z 8 szklanek parfait lub wineglasses; top z 2 łyżkami truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
CytrynaCytryna
8
Layerscant 1/4 szklanki musu z białej czekolady. Powtórz warstwowanie 1 więcej time.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Okładka z folią i chłodem. Przykryć i schłodzić truskawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
TruskawkiTruskawki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Łyżka truskawek na wierzchu eachparfait, w razie potrzeby, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn