Mus Czekoladowy
Mus czekoladowy wymaga około 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 4G białka, oraz 34g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, cukier, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu deser. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy.
Instrukcje
Roztopić czekoladowe chipsy z likierem o smaku kawy w małym, ciężkim rondlu na małym ogniu; mieszać, aż będzie gładka, około 5 minut. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszaniny czekolady do żółtka; powrót czekolady i mieszaniny jaj do patelni, stale mieszając. Gotować i mieszać, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia; wymieszać z ekstraktem z wanilii. Fajne, mieszając kilka razy.
Ubij śmietanę w dużej misce, aż zacznie gęstnieć. Wymieszać z cukrem; ubijać do uzyskania miękkich pików. Fold bita śmietana mieszaniny do schłodzonej mieszaniny czekolady. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.